PHP: php.stanowski.info
PHP: php.stanowski.info
 
- 20.08.2019 09:24
dodał Vengeance | czytano: 451 razy

Strony: [ 1 2 ] z 2

Software Developers’ Journal, Czerwiec 2007

- 04-06-2007 20:47
Trudno mi oceniać kolejny numer Software Developers’ Journal. Przyznać trzeba, że będąc głównie programistą PHP nie wiele wiem o pozostałych technologiach jak J2EE czy Ruby.
dodał: Vengeance | autor: Vengeance | czytano: 1618 razy

SDJ Extra - XOOPS, profesjonalny CMS

- 04-06-2007 20:32
Stworzenie w pełni funkcjonalnego serwisu internetowego wcale nie musi być trudne. Wykorzystując gotowe narzędzia możemy szybko otworzyć własny sajt z bazą artykułów, działem download, forum dyskusyjnym i wiele wiele innych.
dodał: Vengeance | autor: Vengeance | czytano: 1768 razy

PHP Solutions Nr 3/2007

- 10-05-2007 14:45
W tym numerze tematyka jest bardzo szeroka. Od tworzenia własnego sklepu internetowego zaczynając, a na metodzie szyfrowania zwanej steganografią kończąc. Chyba każdy znajdzie coś dla siebie.
dodał: Vengeance | autor: Vengeance | czytano: 1663 razy

Internet Maker Nr 2/2007

- 10-05-2007 14:44
Jest to drugi numer magazynu Internet Maker, który mam możliwość recenzować. I tak jak i poprzedni, bardzo przypadł mi do gustu. Jest w nim wiele ciekawych artykułów i informacji.
dodał: Vengeance | autor: Vengeance | czytano: 1774 razy

Software Developer's Journal / Kwiecień 2007

- 25-04-2007 00:04
Aktualny numer Software Developer’s Journal poświęca wiele uwagi programowaniu aplikacji webowych. Tematem numeru jest biblioteka Laszlo, która pozwala w szybki i prosty sposób zamieszczać w swoich aplikacjach elementy Flashowe, w których zdarzenia mogą być przetwarzane w sposób asynchroniczny przez zewnętrzne skrypty (np. PHP). To coś w rodzaju AJAX, gdzie zamiast HTMLa i JavaScriptu mamy technologie Flash z językiem Action Script.
dodał: Vengeance | autor: Vengeance | czytano: 1550 razy

Internet Maker Nr 1/2007

- 02-03-2007 22:10
Gdy Internet Maker wchodził na rynek życzyłem mu jak najlepiej. Wykupiłem zresztą roczną prenumeratę i nie żałuję. To co podoba mi się w tym piśmie, to głównie rozległość poruszanej tematyki.
dodał: Vengeance | autor: Vengeance | czytano: 1618 razy

PHP Solutions Nr 2/2007

- 02-03-2007 22:09
Najnowszy numer PHP Solutions zdecydowanie trzyma poziom. Wydaje się, że wszystkie działy „podniosły poziom”.
dodał: Vengeance | autor: Vengeance | czytano: 1735 razy

Software Developer's Journal / Marzec 2007

- 02-03-2007 22:09
Jeśli interesowaliście się już programowaniem obiektowym oraz metodologiami z nim związanymi (np. XP od eXtreme Programming) na pewno zwróciliście uwagę na jeden ważny aspekt. Chodzi o szczegółowe testowanie aplikacji.
dodał: Vengeance | autor: Vengeance | czytano: 1579 razy

Recenzja Software Developer's Journal Extra / DB2...

- 23-01-2007 14:31
Nie da się ukryć faktu, że najbardziej popularną bazą danych w środowisku PHP jest MySQL. To prosta baza danych, ale dzięki temu bardzo wydajna. Zresztą rzadko zdarza się, by programista potrzebował w skryptach PHP jakiś zaawansowanych możliwości. W wersji 5 tej bazy dodano kilka funkcji jak procedury składowe czy triggery, jednak dalej stara się ona dogonić konkurencję niż ustanawiać nowe trendy.
dodał: Vengeance | autor: Vengeance | czytano: 1810 razy

Software Developer's Journal

- 14-01-2007 16:57
W najnowszym numerze Software Developer’s Journal znalazło się parę artykułów szczególnie interesujących dla programisty PHP. Specjalnie dla Was przygotowaliśmy krótką recenzję numeru
dodał: Vengeance | autor: Vengeance | czytano: 1593 razy

Strony: [ 1 2 ] z 2

PHP: php.stanowski.info
wy�lij email informacje forum download skrypty katalog kursy porady artyku�y home wsp�praca reklama kontakt